top of page
24909865_10214679590854125_5621130611088

SCUOLA DI PIZZAIOLO
Napoli

371899766_10230997780878677_4106290043480660949_n.jpg

Egy kivételes lehetőség azoknak, akik ennek a szakmának az alapjait autentikus környezetben szeretnék megismerni, részt szeretnének venni egy nápolyi pizzéria életében, esetleg otthon saját pizzériát nyitnának, vagy munkát vállalnának magyarországi vagy külföldi pizzériákban.

​Képzésünk egy olyan intenzív tanfolyam, amely a legrövidebb időn belül a legtöményebben, legintenzívebben   biztosítja a hallgató számára az alapvető elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

Tudjuk, hogy a legfontosabb az óráinkon részt vevők számára az, hogy képesek legyenek munkát találni pizzakészítőként. és ezért döntöttünk úgy, hogy mindig aktív pizzériákban tartunk leckéket: így minden olyan személynek, aki részt vesz szakmai tanfolyamainkon, lehetősége nyílik arra, hogy valóban ismerje az üzletet, megismerkedjen  a gyors tempóval, a napi irányítással, a kapcsolattal az ügyfelekkel.  

A La Passione Italiana Egyesület és nápolyi a Scuola Pizzaiolo együttműködésével olyan képzéseket kínálunk, ahol nem csak egyszerűen egy pizza receptet tanulhatnak meg a résztvevők, hanem részt vehetnek és megtanulhatják egy komplett nápolyi pizzéria üzemeltetésének minden fortélyát, részt vehetnek életében, mindennapos működésében.
Az itt szerzett tudást és diplomát hasznosíthatják akár egy saját pizzéria működtetésénél, de akár munkaszerzés céljára is - nem csak Magyarországon.
Az oktatáson a világ minden tájáról vesznek részt tanulók, az elmúlt 10 év alatt egy nagy családdá alakultak és segítik egymást a világ minden táján

Mesterünk: Fabio Cristiano

Fabio Cristiano a "da Gennaro a Bagnoli" családi pizzériában született és nőtt fel. Már gyerekként is a pizzériában kiváncsiskodott,14 évesen, az iskolai nyári szünetben már nagyapjának és édesapjának segített. De ha pizzaszakács lett, az nem azért volt, mert ez volt a sorsa, és nem is azért, hogy a családja kedvében járjon: igazi választás volt, amit a szenvedély és az elkötelezettség, valamint a tanulás és a szakmai fejlődés iránti vágy hajtott. Ez a kíváncsiság, a munka megközelítésének, a tanulásnak és az elmélyülésnek a titka az Iskola sikerének titka, mert ezek képezik a pizzaszakács tanfolyam és tanítási módszerének alapját, valamint azt a képességet, hogy megértsék, mit kell adniuk diákjainak. Számos munkatapasztalatot szerzett Olaszországban és külföldön a világ szinte minden táján ahol az iskola ma ismert és elismert: Kína, USA, Marokkó, Magyarország, Anglia, Franciaország, Spanyolország. 

Izraelben 2017-ben a köztársaság napja alkalmából pizzát készített Reuven Rivlin izraeli elnöknek. Pizzája megérkezett a madridi és budapesti olasz nagykövetségre is. 2004-ben a világ legnagyobb pizzájával részt vett az első nápolyi Guinnessen, majd két másik Guinnessen is részt vett: 12 óra alatt 5080 pizzát, 2016-ban pedig a világ leghosszabb pizzáját a Via Caracciolo-n.

371899766_10230997780878677_4106290043480660949_n.jpg
24909865_10214679590854125_5621130611088

Általános tudnivalók

 A helyszínről

A Scuola Pizzaiolo oktatásai egy Nápoly melletti kisvárosban, Bagnoliban folynak, az Antica Pizzeria Da Gennaro oktató termében

Így egyben beleláthatunk egy valódi nápolyi pizzéria utánozhatatlan hangulatába, de azért van hely és lehetőség gyakorolni is, több kemence, asztal és egyéb felszerelés mellett. 

Az iskola nemzetközi, és a magyarokon kívül velünk együtt lehetnek más nemzetek tanítványai is.

Gyakorlati tapasztalatból mondom, ez külön ízt ad a tanfolyam hangulatának, és persze egyben lehetőséget ad hallgatóinknak ismeretséget kötni - és később talán elhelyezkedési lehetőségekhez jutni.

Ennek ellenére a számunkra kialakított tanmenet több helyen eltér az iskola általános szokásaitól - tekintetbe véve hogy tanítványaink rövidebb időt töltenek itt, mint a helybéliek (számukra minimum egy hónap ugyanennek a diplomának a megszerzése)

Az oktatásról 

A tanfolyam mindig nagyon gyakorlat központú, bár sosem maradhat el az elméleti képzés sem, ahol a pizza készítés minden ,,titkát" megismerhetjük.

A szokásos pizza receptek képzés helyett egy komplett pizzéria üzemeltetésének titkait is megismerhetjük. 

(mikor érdemes, kell, mennyi tésztát bedagasztani, keleszteni, mikor és hogyan kialakítani a berendezést, milyen egyéb alapanyagokra hogy van szükség)

A gyakorlati képzés során több féle lisztből alapanyagból, több kelesztési idővel készítünk pizzát, gyakoroljuk a kemence kezelését, a dagasztást, a tészta kezelését, sütést és mindent ami ebben a szakmában fontos lehet.

A legjobb magyar hallgatók plusz lehetősége élesben tészt venni a pizzéria életében is néhány alkalommal. 

 
A diploma 

A tanfolyam elvégzése után nemzetközileg elismert diplomát adunk át, ezt a tapasztalatok szerint mind Magyarországon, mind a világ minden táján elismerik.
Fabio Cristiano elhivatott utazó is - a világ minden táján megfordult már, számtalan helyen keresik a nála tanult pizzaiolokat, nagyon sokaknak segített már az elhelyezkedésben.
Ehhez persze ismernie kell a nála tanult szakmai tudását és emberi hozzáállását is.
 
121232593_3463139243769601_4665563188546
Az oktatás nyelve

Az oktatás a helyszínen olasz illetve angol nyelven folyik. A meghírdett tanfolyamainkon biztosítunk tolmácsot, így a tanfolyam elvégzéséhez nyelvtudás nem szükséges.

Szállás

Nincs akadálya annak, hogy valaki saját maga foglaljon magának szállást ahol szeretne, de mivel Nápolyban nem egyszerű a közlekedés, célszerű kikérni a tanácsunkat, hogy mennyire könnyű onnan megközelíteni a tanfolyam helyét, illetve a szabadidőt eltölteni.
A tanfolyam általában délután kezdődik és az esti csúcsforgalomig tart.  A délelőttök szabadok, a szállásról könnyen megközelíthető a belváros, és persze szervezhetünk fakultatív (önköltséges) közös programokat is.  


Közlekedés, egyéb programok

Legegyszerűbben a Ryanair vagy a Wizzair közvetlen járatával lehet eljutni Nápolyba, kérésre kedvezményes transzfert biztosítunk a szállásra.  

 

Elmélet és gyakorlat  

 

Tanfolyamaink tartalmazzák az első elméleti részt, a munka alapjainak ismertetésére. 

Ebben a szakaszban a tanulók megismerkedhetnek ezekkel az ismeretekkel:

 • A pizza szakács szakma elméleti alapjai

 • A tészta . mi a titka a nápolyi pizzának?

 • A felszerelés - kemencék, dagasztógépek és minden amire a szakmában szükséged lehet

 • A tészta hozzávalói - lisztek, élesztők, sók, élesztők

 • Pizzéria kezelése - Hogyan üzemeltessünk egy pizzériát ?

 

Az első szakasz után áttérünk a gyakorlatra, bár ezeken a napokon is mélyülnek az elméleti alapok.

Tanulóinknak ​​minden nap egy új leküzdendő kihívás, mindig  egy új akadály elé kerülnek, hogy folyamatosan növekedésre serkentsük őket, fokozatosan növekvő nehézségi fokozattal, annak érdekében, hogy egy-egy lépésben megismertessék őket a pizza szakács munkájának dinamikájával. .

 A Pizzaiolo Iskola szakmai tanfolyamainak középpontjában a klasszikus nápolyi pizza áll.

A gyakorlati oktatás alatt megtanulják:

 • Tészták dagasztása

 • Pizza pogácsák készítése és a kelesztés trükkjei

 • A kemencék kezelése

 • Sütés (behelyezés / megfordítás / kiszedés)

 • Klasszikus pizzák tipusai

 • Fantazia pizzák

 • Pizzéria üzemeltetése, munkamenet szervezése

Mennyi ideig tart a tanfolyam?

 

A kurzus időtartama a magyar résztvevőknek 10 nap

Ez idő alatt részt vesznek az elméleti képzésen, a gyakorlati képzéseken, de ezt az idő rövidsége miatt nem elkülönítve, hanem a gyakorlati munka közben beszélünk át minden elméleti tudnivalót.

 Részt vehetnek  a pizzéria életében és szakmai kirándulásként megismerkedhetnek a pizza alapanyagainak gyártóival

 

 Várható költségek:

A képzés díja : 1300 euro + 200 euro regisztrációs díj

ez a díj kizárólag a tanfolyamon való részvétel díja, magában foglalja mind az elméleti mind a gyakorlati képzéseket, gyakorlatokat. 

A jelentkezés alapfeltétele a 200 euro regisztrációs díj befizetése, amely kivételes esetben egy évig bármelyik képzésünkön felhasználható.

Regisztrációd az alábbi ürlap kitöltésével és a 200 euro regisztrációs díj befizetésével válik véglegessé.

Ez a díj az utazás meghiusulása estén 2024 december 31-ig felhasználható.

Az összes többi díj helyszínre érkezéskor fizetendő.

0756c6_e81b4dd02c884cf98b148a387c415676~mv2.webp

PIZZA VILLAGE                   2024

A Napoli Pizza Village- l

"a világ legjobb ételfesztiválja"  

10 éve tartó rendezvénysorozat, a nápolyi pizza világának legnagyobb ünnepe!

Több mint 30.000 négyzetméteren felépült pizza falu csaknem 1 millió látogatót vár ebben az évben is,

Jelen lesz mindenki aki számít a pizzavilágban, a liszttől a mozzarelláig, a legnagyobb pizzamesterekig 

A Pizza Chef Világbajnokság - Caputo Trophy döntőjében 10 versenykategória lesz. Lesz még 10 este ingyenes mesterkurzus és számos tevékenység a gyerekeknek is, az étkezési oktatástól a pizza történetéig, kultúrájáig és hagyományáig.  

TARTSATOK VELÜNK !

0756c6_4dc4577e0a9243559ac7236fbd53215b~mv2.webp
bottom of page