top of page

 Pizza workshop Fabio Cristianoval Budapesten 

Fabio Cristiano a "da Gennaro a Bagnoli" családi pizzériában született és nőtt fel. Már gyerekként is a pizzériában kíváncsiskodott, 14 évesen, az iskolai nyári szünetben már nagyapjának és édesapjának segített. De ha pizzaszakács lett, az nem azért volt, mert ez volt a sorsa, és nem is azért, hogy a családja kedvében járjon: igazi választás volt, amit a szenvedély és az elkötelezettség, valamint a tanulás és a szakmai fejlődés iránti vágy hajtott. Ez a kíváncsiság, a munka megközelítésének, a tanulásnak és az elmélyülésnek a titka az Iskola sikerének titka, mert ezek képezik a pizzaszakács tanfolyam és tanítási módszerének alapját, valamint azt a képességet, hogy megértsék, mit kell adniuk diákjainak. Számos munkatapasztalatot szerzett Olaszországban és külföldön a világ szinte minden táján ahol az iskola ma ismert és elismert: Kína, USA, Marokkó, Magyarország, Anglia, Franciaország, Spanyolország. 

Izraelben 2017-ben a köztársaság napja alkalmából pizzát készített Reuven Rivlin izraeli elnöknek. Pizzája megérkezett a madridi és budapesti olasz nagykövetségre is. 2004-ben a világ legnagyobb pizzájával részt vett az első nápolyi Guinnessen, majd két másik Guinnessen is részt vett: 12 óra alatt 5080 pizzát, 2016-ban pedig a világ leghosszabb pizzáját a Via Caracciolo-n.

354062000_690786099726804_4648106979679090650_n.jpg

 

Egy kivételes lehetőség azoknak, akik imádják a nápolyi pizzát, kíváncsiak a titkára, akár  otthon kísérleteznek a sütésével, akár már profi pizzéria tulajdonosként tevékenykednek - ők is olyan autentikus információkhoz juthatnak, amit videókból nem tanulhatnak meg. 

1 teljes  nap - arra elég hogy elméletben megtudjunk sok mindent a nápolyi pizzáról, hogy kicsit megpróbáljuk, hogy kell bánni a kemencével, tésztával, pizzával, hogy lássuk, hogy csinálják a ,,nagyok" 

Képzésünk egy olyan rövid, de intenzív tanfolyam, amely a legrövidebb időn belül a legtöményebben, legintenzívebben  kóstoltat bele a szakma rejtelmeibe, ráadásul ez a képzés Budapesten is elérhető, nem kell feltétlenül több napot Nápolyban tölteni. 

Elmélet és gyakorlat  

 

Kevésbé részletesen, de a workshop hallgatói is megismerkedhetnek a szakma elméleti alapjaival:

 ​​

  • A tészta . mi a titka a nápolyi pizzának?

  • A felszerelés - kemencék, dagasztógépek és minden amire a szakmában szükséged lehet

  • A tészta hozzávalói - lisztek, élesztők, sók, élesztők

  • különböző típusú pizzatészták ismerete, szabályai 

    

A gyakorlati oktatás alatt kipróbálhatjuk:

  • Tészták dagasztását

  • Pizza pogácsák készítését és a kelesztés trükkjeit

  • Sütés (behelyezés / megfordítás / kiszedés 

Mennyi ideig tart a tanfolyam?

 

Reggel 9-től kb 16 óráig 

A workshop olaszul illetve angolul zajlik, de természetesen tolmácsolást biztosítunk 

Legközelebbi workshop helyszíne :

1111 Budapest Karithy Frigyes út 20

Időpontja:

szervezés alatt

 

Budapesti workshop programja

bottom of page