top of page
Antonio.jpg
foto-profilo.png

A mesterünk: Antonio Silvestri

Ki ne ismerné a "szuperhős pizzát"? (La Pizza Del Supereroe)

Ez a név ma már Antonio Silvestrihez kötődik , aki évek óta turnézik Olaszországban és külföldön, igazi hivatkozási pont számos induló és évek óta működő vállalkozás számára. Példa arra, hogy kitartónak és sokoldalúnak lenni kifizetődő, és nagyon is.

Oktatóként született, és tiszta szenvedélyből lépett be a pizza és a származékai világába. A folyamatos fejlődés során gazdag tapasztalata napról napra teszi teljessé, így nagyon rövid idő alatt az egyik legkeresettebb tanácsadóvá vált Olaszországban és külföldön egyaránt.

Tanácsadó üzletek tervezésében és üzembe helyezésében, Antonio 360°-ban átöleli az egész utat, folyamatosan vezeti és támogatja a vállalkozót

Tanfolyamain megismerhetjük a tészták minden titkát a bigától a késztermékig. 

Órák, amelyek során figyelmét arra fordítja, hogy felfedje a kelesztés, a tartósítás, a felhasználás, a minőségellenőrzés és a végeredmény javításának titkait. Felkészült és képes ezt a tudást azonnal és hatékonyan átadni anélkül, hogy elveszítené a türelmét.

Biga Akadémia

Mesterfokon a magas hidratációjú tészták birodalmában

Minden amit a magas – 92%-os  - hidratációjú tésztáról tudni lehet és amit belőle készíteni lehet

A pizza sütésre használt lisztek tudománya  ... a víz jelentősége .. a só .. az élesztő .. a különböző hőmérsékletek a különböző sütők közötti különbség ... a tészta kezelése .... sütés.... tálalás...

Egy tanfolyam azoknak, akik a magas hidratáltságú tészta mesterévé szeretnének válni, megismerni nem csak a nápolyi pizza, hanem sok más olasz pizza világát, az ebből a tésztából készíthető különleges kenyerekét, és nem utolsó sorban, akik szeretnék megismerni a kézműves panettone titkait. 

válj te is a biga, a lievito madre és panettone szuperhősévé :-)

IMG20230223130823.jpg
306315147_518624240263416_7083930892566183018_n.jpg

Pizza Temporania

 ▶️ A  92% hidrós tészta kezelése és sütése

❌ short biga... long biga .. integral biga.. biga management..

..pizza diretto...contemporanea.... indiretto......biga..... polish 

Akik kicsit kalandoztak már a pizza birodalmában,  azoknak simerősek ezek a szavak, de biztos vagy benne hogy valóban tudod is minden titkát, minden trükkjét ?

❤ a világ összes canottija gyönyörű, de azért vannak buktatói...

 Kalandozás az olasz pizzák birodalmában

 ▶️ Pizzák a világ minden tájáról, vagyis, mit tehetünk még a vendég asztalára pizzaként...a tanfolyamon megismerkedhetünk az alábbiakkal:

 ❤  Pizza in pala,

 ❤  Taglia alla romana,

   scrocchiarella,

 ❤  foccacia

 ❤   baciata

    pinsa 

186491315_1156699108090549_6786285495552363420_n.jpg
IMG-20230223-WA0051.jpg

 Varázslat a kenyerek világában

 ▶️ Ha már megismerkedünk a magas hidratáltságú tésztával, miért ne lehetne a kenyereket is ezzel sütni.

Hogy mi lesz ebből?...

 ❤  biga-polish bagette

 ❤  ciabatta

   tartina kenyér

 ❤  bun

 ❤   pan carré

    Padellino gourmet

 A panettone művészete az édestől a sósig

 A kovászos termékek legkülönlegesebbje:  limitált és eredeti házi készítésű panettonik világa, amelyek jelentős sikert arattak, köztük a 2017-ben született Red Panetton is, szokatlan összetevőkkel (intenzíven beborító gránátalma, vanília és csokoládécseppek). vörös szín, amely a szemet és a szájpadlást is meghódítja).

Az év különböző időszakaiban nagy a  kereslet, sokféle íz kapható, a klasszikustól az édes-savanyútól is, ez a panettone gyöngyszem felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. A legkeresettebb a Kinderttone volt, egy nagyon puha felhő nutellás szívvel, amely a leghíresebb és legkeresettebb Kinder termékekkel van bevonva.

De Antonio mestere a sós panettoniknak is: 

A "Secco" sós panettone egy teljesen új világ. Kizárólag vitathatatlan minőségű és eredeti alapanyagokból (szárított paradicsom, dió, pancetta, pecorino romano) készült.

 

IMG20221123131108.jpg
IMG20221123113432.jpg

Általános tudnivalók

Egy tanfolyam azoknak, akik a magas hidratáltságú tészta mesterévé szeretnének válni, megismerni nem csak a nápolyi pizza, hanem sok más olasz pizza világát, az ebből a tésztából készíthető különleges kenyerekét, és nem utolsó sorban, akik szeretnék megismerni a kézműves panettoni titkait. 

6 teljes nap Antonio Silvestri mester tanítványaként... Különleges lehetőség, különleges szaktudás.

Meglehetősen korlátozott számban lehet részt venni a tanfolyamon, mielőbb érdemes jelentkezni!

 

Az oktatás nyelve

Az oktatás a helyszínen olasz illetve angol nyelven folyik. A meghírdettt tanfolyamainkon biztosítunk tolmácsot, így a tanfolyam elvégzéséhez nyeltudás nem szükséges

Szállás

Nincs akadálya annak, hogy valaki saját maga foglaljon magának szállást ahol szeretne, de mivel Nápolyban nem egyszerű a közlekedés, célszerű kikérni a tanácsunkat, hogy mennyire könnyű onan megközelíteni a tanfolyam helyét, illetve a szabadidőt eltölteni.
A tanfolyam általában délután kezdődik és az esti csúcsforgalomig tart.  A délelőttök szabadok, a szállásról könnyen megközelíthető a belváros, és persze szervezhetünk fakultatív (önköltséges) közös programokat is.  


Közlekedés, egyéb programok

 Legegyszerűbben a Ryanair vagy a Wizzair közvetlen járatával lehet eljutni Nápolyba, kérésre kedvezményes transzfert biztosítunk a szállásra.   

  Várható költségek:

A tanfolyam ára: 1200 euro/ fő

ez a díj kizárólag a tanfolyamon való részvétel díja, magában foglalja mind az elméleti mind a gyakorlati képzéseket, gyakorlatokat.

Az itt tartózkodás ideje előtt és alatta is  mi is részt veszünk a napjaitokban, szükség esetén segítünk, a tanfolyamon tolmácsolunk, természetesen ennek is van egy díja ami egyben a tanfolyam regisztrációs díja is

​Regisztrációs díj: 200 euro

 

Regisztrációd az alábbi ürlap kitöltésével és a 200 euro regisztrációs díj befizetésével válik véglegessé.

Ez a díj az utazás meghiusulása estén 2024 december 31-ig felhasználható.

Az összes többi díj helyszínre érkezéskor fizetendő. 

bottom of page