top of page
IMG_20211026_130738.jpg


A nápolyi bivaly mozzarella titkai
 

2-IMG_6437.jpg

A pápa kedvenc bivaly-mozzarellája

  

A több mint 140 éves tapasztalattal rendelkező Leuci egy olyan cég, amely minden nap valamivel több mint 400 kiló mozzarellát  és 30 kiló ricottát, provolát, friss sajtokat. és fűszerezett termékeket állít elő és szállít ki a tartományban., Közvetlenül megvásárolható  Olaszország egész területén és azon kívül is szállítható. A Leuci Svájcba és Franciaországba is szállít, ahol a bivaly-mozzarellája a szisztematikusan megrendelő szakácsok által készített ételek egyik összetevője.

Még I. Ferenc pápa is , néhány éve Caserta városában tett lelkipásztori látogatása alkalmával megkóstolta a Leuci mozzarellát (kifejezetten kérte fresellával és paradicsommal), ami azóta nagy rajongója lett, és beszámolt a tejüzemről.

 CAMPANIA 
VIZIBIVALYAI

A felhasznált bivalytej csak az első fejésből , Campania Felix vidékéről, a mozzarella hagyományos születési helyéről származik, a parttól nem messze lévő földterületekről, amelyek évszázadok óta referenciapontnak számítottak a bivalytenyésztéshez.

A kiválasztott tenyésztők mindig ugyanazok: időtlen idők óta a Leucival dolgoznak együtt, a tejminőség stabilitását a tartós kapcsolattal garantálják

 

hp_Q1A6040-2.jpg

MOZZARELLA
TITKAI 

 A Campaniában gyártott bivalytej mozzarella és ricotta jóságának és eredetiségének titka a bivalyok életkörülményeitől és környezetétől, attól függ, hogy mit eszik, de attól is függ, hogy a tejet azonnal feldolgozzák.

Leuci által gyártott bivalytej mozzarella tejből, tejoltóból, sóból és sok sok szeretetből és szenvedélyből készül. Valószínűleg ez a legnagyobb titok.

 

LAVORAZIONE1.jpg

HOGYAN SZÜLETIK A MOZZARELLA ?

 A tejet először egy engedélyezett tartályban gyűjtik össze, + 4 °C-os hűtőtartályokba helyezik, majd pasztőrözik.

Savó hozzáadásával 36 °C-ra melegítik, és koagulálják.

Körülbelül 4 óra elteltével a tészta érlelődik, amelyet 100°-os vízben megpörgetünk.

A fonás után kézzel, vagy géppel vágnak különböző méretekre, 250-től 500 grammig  

Ezután vízben lehűtjük, és körülbelül 2-3 órára sós lébe helyezzük.

Végül konzerváló folyadékkal ellátott zacskókba csomagolják. 

Persze, ez így túl egyszerűen hangzik, a folyamat valójában évszázados tudás gyümölcse

 Különleges világ különleges titkai... szeretnétek belelátni?

Most rajtunk keresztül van rá lehetőséged.

Együttműködésünk keretében lehetőség van pár napot a mozzarella üzemben tölteni az ősi mesterekkel, és elsajátítani néhány alapfogást. Keress minket ha csatlakoznál hozzánk:-)

bottom of page